artikel

...
nieuws zondag 27 november 2022 Anna

Helft van zorgmedewerkers vindt werkdruk te hoog

De werkdruk onder zorgmedewerkers blijft erg hoog. In het tweede kwartaal van dit jaar had de helft last van de (veel) te hoge werkdruk,´╗┐ stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is een hoger percentage dan bij voorgaande metingen. Onder de sector zorg en welzijn valt onder meer de verpleging, maar ook de kinderopvang, de geestelijke gezondheidszorg en de jeugdzorg.

Het CBS voert elk tweede en vierde kwartaal een werknemersenquête uit. In het vierde kwartaal van vorig jaar vond nog 44 procent van de ondervraagden in deze sector de werkdruk te hoog. Ook in de twee metingen daarvoor was dit percentage lager dan nu.

Sterkste stijging afgelopen lente´╗┐

Tussen het vierde kwartaal van 2020 en het tweede kwartaal van dit jaar nam de ervaren werkdruk het sterkst toe onder werknemers van de kinderopvang, de huisartsenzorg en de gezondheidscentra.

In de lente van dit jaar ervoeren werknemers in de kinderopvang het vaakst een hoge werkdruk: 61 procent van hen gaf dit aan, gevolgd door werknemers in de jeugdzorg (55 procent) en de huisartsenzorg en gezondheidscentra (54 procent)

1 238 0

categorie

meest bekeken

sponsor worden

Wil jij onze sponsor worden? en ons helpen bij het bereiken van een betere wereld voor onze kinderen?

Kom dan in contact met ons, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken

contact