artikel

...
liefde zaterdag 3 december 2022 Stefan

seks uit beminnen & begeren of kies jij voor een zaaddodende verplichting?

Hartstochtelijk, Begeren en Beminnen.
Laten we de Dikke van Dale er eens bij pakken. Daarin staat dat Hartstochtelijk een sterke gemoedsaandoening is, beminnen betekent liefhebben en begeren een sterk verlangen is.
In ons leven hebben wij vele behoeftes, en de situatie of de plek waar jij je in begeeft beïnvloedt de prioriteit van jouw behoeftes.


Onze lichamelijke behoeftes zijn Eten, Drinken, Beweging en slapen.
Onze Emotionele behoeftes zijn Affectie, knuffels liefde en warmte.
Wij hebben ook een Behoefte aan Veiligheid, duidelijkheid en continuïteit.
De behoefte aan Herkenning en Waardering.
Wij hebben de behoefte om te laten zien wat wij kunnen, en de grenzen van ons kunnen op te zoeken.
Wij willen in de basis een goed mens zijn, met ons morele kompas de verbinding zoeken met mensen.

Als we ons dan verdiepen in onze behoeftes, dan kom je op een punt dat je ook bezig gaat zijn met je kernwaarden, de dingen die voor jou het belangrijkst zijn in jouw leven.
Vanuit deze gedachte hield ik mij bezig met begeren en beminnen, wat houdt dit voor mij in? en wat leer ik hier uit? als ik om mij heen kijk en hoor hoe mensen om mij heen dit onderwerp ervaren, Dan concludeer ik dat er nog een hoop winst valt te behalen over dit onderwerp.

Mensen ontmoeten mensen, en soms ontstaat er in deze ontmoeting een verlangen (begeren) om deze connectie te verdiepen. Mensen worden verliefd en willen niks liever dan de aanwezigheid van deze persoon in hun leven. Als dit onbeantwoord blijft, dan heeft men het over een obsessie, wordt hij beantwoordt dan kan dit leiden tot beminnen. Een onvoorwaardelijke liefde tussen twee geliefden.
Wanneer dit afgewezen wordt, voelt men over het algemeen een leegte, die men probeert op te vullen. sommigen doen dit door de rebound guy/chick, anderen trekken zich emotioneel terug en sluiten zich af voor nieuwe afwijzingen.

maar ook de liefde aan zich is een zoektocht, wie wilt er nou geen knuffels? wie wilt er nou geen liefde en warmte voelen?
Richt ik dit onderwerp even tot seks, dan blijkt dat er eigenlijk 3 soorten seks zijn.

de daad, oftewel klaarkomen… een heel egoïstische vorm van seks.
emotionele seks, oftewel vanuit de opvulling van een leegte.
en hartstochtelijke seks ontstaan uit begeren en beminnen.

Met deze wetenschap, verkort in één A4tje weet ik dat ik pas kan beminnen wanneer ik mijn basisbehoeftes vervult heb, want wanneer ik niet van mezelf hou dan kan ik ook zeker niet beminnen. dan vul ik mijn zoektocht op met een onbegrensd verlangen. dan bouw ik muren om mij heen om niet gekwetst te worden, en vervul ik mijn daad uit egoïsme en opvulling van leegte.

7 505 1
Stefan
 Stefan

zondag 4 december 2022

❤️❤️