artikel

...
inspiratie maandag 28 november 2022 deems

π™±π™Ύπšπ™³π™΄πšπ™»π™Έπ™½π™΄, πš†π™°πšƒ 𝙳𝙾𝙴 𝙹𝙴 π™΄πšπ™Όπ™΄π™΄?

Ik zelf ben gediagnosticeerd met Borderline Persoonlijkheidsstoornis (BPS).
Leven met Borderline is niet altijd even makkelijk, ik voel me vaak niet in balans met mezelf en ben dan ook erg onstabiel met betrekking tot mijn emoties en gevoelens.

Ook voel ik me erg snel afgewezen door de mensen die dichtbij mij staan en ben ik bang dat ze me niet goed genoeg vinden of dat ze me in de steek gaan laten waardoor ik snel naar conclusies spring.
Ik vul dan dingen in voor de ander zonder dit daadwerkelijk na te vragen.

Mensen met Borderline kunnen ook een "favoriet" persoon krijgen ook wel FP genoemd.
Een favoriet persoon is iemand die ik niet zelf uitkies maar wat gewoon met de loop van tijd zich ontwikkeld.
Op dit moment heb ik 2 favoriete personen en wil dan ook hele bergen en rotsen en muren verschuiven voor die persoon om hen gelukkig te maken, zelfs als dat ten koste van mezelf gaat.
Ik zet hun dan boven mijn eigen welzijn en behoeftes.

Hetgeen wat ik zelf denk ik wel het moeilijkst vind aan het hebben van Borderline, is het niet kunnen hanteren van mijn eigen gevoel en emoties.
Waardoor ik dit vaak omzet in boosheid en heel erg fel kan reageren, en daarmee hele radicale keuzes maak waar ik dan achteraf spijt van heb.
Dan moet ik het weer goedmaken, neem als voorbeeld het afstoten en terugtrekken van mensen.
Ik reageer dan heel erg boos naar iemand en zeg dat ik ze nooit meer wil zien, 10 minuten later bel ik diegene huilend op omdat ik er spijt van heb.
Dit is natuurlijk voor iedereen anders maar dit is hoe het bij mij werkt zeg maar.

Ik noem nu wel alleen de negatieve kanten op van het hebben van Borderline, maar het heeft natuurlijk ook zijn positieve kanten.
Dat dacht ik zelf eerst ook niet maar het is echt zo.

Een van de positieve kanten van mijn Borderline is dat mijn vrienden altijd op mij kunnen bouwen, en mij als spontaan en gezellig beschouwen en dat het nooit saai is als ze met mij zijn.

De reden dat ik dit deel is omdat ik wat meer aandacht wil brengen aan BPS omdat niet iedereen altijd even goed weet om ermee om te gaan en om te laten zien dat BPS niet alleen maar slechte kanten heeft maar ook zijn positieve dingetjes met zich meebrengt.
Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad en bedankt voor het lezen!

Liefs,

Deems

7 491 1
Stefan
 Stefan

zondag 4 december 2022

Dankjewel voor het delen deem, heel leuk dat je dit geschreven hebt ❀❀