artikel

...
hulp zaterdag 10 december 2022 Stefan

Waarom zijn er in Nederland ruim 150.000 vergeten kinderen? en hoe komen we daar van af? (steun het vergeten kind)

Het vergeten kind is een onderwerp die mij al jaren 'nauw aan het hart ligt'.
Het gaat er bij mij echt niet in dat er steeds meer jongeren, kinderen en jongvolwassenen zijn die zichtbaar achteruit gaan in hun welzijn.
De maatschappij dendert door, en de problematiek verergert. Er is een toenemende 'Sociale druk' en een zichtbaar falend beleid.
Jeugdzorg is ontploft, GGZ zegt tegen kinderen dat ze niet meer te helpen zijn en de Psychologen, Psychiaters en Doktoren geven aan dat zei de werkdruk niet meer aankunnen.
Waar gaat het mis? Hoe gaan wij ervoor zorgen dat deze kinderen de strijd niet verliezen?

100 DUIZEND kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige, complexe problematiek
43 DUIZEND kinderen zijn uit huis geplaatst en wonen niet meer bij hun ouders
4,3 DUIZEND kinderen verblijven in een maatschappelijke opvang of vrouwen- of mannenopvang (blijf-van-mijn-lijfhuis)
1,5 DUIZEND kinderen wonen in de gesloten jeugdzorg

Waar het mis gaat daar heb ik zo mijn ideeën over, maar ik zou me nu willen richten op de oplossingen.

  1. Meer geld voor jeugdzorg
  2. Behandelings capaciteit
  3. Kwaliteit van de behandeling

Het zou al heel fijn zijn als 'Jeugdzorg' en 'Stichting Het Vergeten Kind' meer geld ter beschikking krijgt. Er werken veel mensen met veel passie voor onze jeugd, door gebrek aan geld ontstaat er een te kort aan capaciteit en zijn de wachtlijsten voor hulp alarmerend lang. Deze kinderen krijgen niet de gewenste hulp en blijven veel te lang rondhangen in onze falende systemen.

Als er thuis dingen misgaan, geven kinderen zichzelf daarvan de schuld. Terwijl zij vooral slachtoffer zijn. Het Vergeten Kind wil dat Nederland niet wegkijkt, maar tijdig signaleert, effectief ingrijpt en duurzaam helpt.

Ik hoor met regelmaat mensen roepen dat onze jeugd verrot is, dat onze kinderen crimineel opgroeien en geen respect meer hebben voor ouderen.
Wie leert ze hoe het anders moet? wie geeft ze de aandacht die ze nodig hebben? wie is bereid om onze kinderen liefde te geven ?

Ik zou iedereen willen vragen om niet alleen te doneren maar ook eens stil te staan bij de buurjongen die zich misdraagt, maak eens een praatje met hem en duw hem de juiste kant op.
hoe gaat het met dat buurmeisje die zich vreemd gedraagt? waar zou dat door komen? en wat kan ik doen om haar te helpen.

Onze jeugd verdient aandacht van de maatschappij en erkenning van de problematiek. Laten wij dit onderwerp omarmen en ze voorzien van de zorg die zij nodig hebben.
 

7 400 0